onsdag, juni 22, 2005

PC ´er...sånn generelt sett

Det er et vidkjent fenomen. Faktisk et så stort et at det vedrører 90,0856% av de som eier en. Joda, jeg snakker om PC´er! Et fenomen i seg selv, greit nok, men det fenomenet jeg går inn på er evnen dataene har til å gå total klikk med stor "T" når de enn måtte ønske det! Og når dét ikke er tilfellet, nei, da er det alskens annet hummer og kanari de finner på, som f.eks. eviglange oppdateringer på Norman Antivirus - som først sier at alle program SKAL avsluttes, og etterpå krever at du starter maskinen på nytt, for så å ikke svare slik at du må slå av maskinen via ON - knappen - som til slutt medfører til at du må slå den AV igjen etter at maskinen har skrudd seg på av seg selv. I det hele er det rart at PC´er og de evige feilene deres ikke topper Topp 10 Grunner til selvmord verden rundt!

Min familie eier en Compaq Presario fra årskiftet ´98 - ´99 et sted, så den er ihvertfall 6 år gammel. Og det merkes. Jeg skal ikke legge ut i det ene for det andre, dere veit nok om det fra før - men jeg kan ta en typisk ting som kan skje med Compaq´en vårres: I skrivende stund er dataen tilsynelatende ferdig med å "tenke" : Gjennom oppstartsprosessen i dag hørtes det ut som om den skulle til å ta av og sprenge seg ut i verdensrommet og i bane rundt jorda! Og pga. det skortet det ikke på tida den brukte på å få fram hovedskjermen - jeg vil gjette på 10 minutt pluss minus, og såklart tida det tok å komme seg innpå nettet, som tok omtrent 5 minutt. Enda truer den med å få et anfall til. I grunn er Compaq´en mer fryktinngytende enn hva the Grudge noensinne kunne håpe på å bli!

Da hjelper det å tenke på at "snart er det slutt!". Snart skal jeg kunne heve en skarpslipt øks truende over Compaq´en og avslutte siste del i henrettelsen. Gjøre opp for alt vondt og smertefulle øyeblikk den har voldet meg og mine. Og jeg skal le. Den skal bli sendt over de evige jaktmarker og vel så det! Ingen flere bekymringer for at den skal henge seg opp mens jeg avslutter den, ingen flere bekymringer for at det skal komme opp ubehagelige meldinger om systemfeil og liknende! Istedenfor skal jeg ønske en ny PC velkommen inn i heimen, selv om den kommer til å bli eldre og få alderdomssymptomer av groveste sort. Men det er i grunn bedre enn å leve på forstandens rand pga. en misforstått forræder av en data! Og nåde den nye PC´en om det blir en Compaq.

Mvh.

Mats

4 Comments:

Blogger drama queen said...

HAHAHAAA!!!!

mandag, juni 27, 2005  
Blogger Jostein said...

Hehe! Tar poenget ditt. Har også dårlige erfaringar med Compaq maskiner. I heimen måtte me skifta ut ein Compaq skjerm som sa takk for seg med mange gnistrelydar.

Den pc'en eg har no er den beste pc'en eg har eigd. Vel, eg har ein iMac maskin som, i teorien, er betre. Og viss me tar i betraktning dette er den første pc'en som er min egen, svekkes brått utsagnet eit par hakk. Det er ein PII på 300 Mhz... Den er altså eldre enn din! Men den funker fint til surfing, chatting og litt bildebehandling. Men ikkje for mykje.

Forresten, det virker som dei fleste nye pc'ar er Dell maskiner. Har ingen erfaring med desse... men det må jo vere bra at det er eit så stort firma som leverer varene?

Forresten, viss eg brått hadde funne 7 store i lommeboko, skulle eg kjøpt meg ein mac mini. Den er eit nydeleg stykke på 16,5 cm x 16,5 cm x 5,08 cm. Den veg 1,4 kg. Og den klarer det meste av det som trengs for ein ekte mediageek. Saman med ein pen flatskjerm, stilig trådlaust tastatur og mus er den nerdeporno på høgt nivå. Men du må ut med eit par ekstra lappar då... Men likevel, det er utrulig mykje i ein liten pakke for ein grei pris!

http://www.apple.com/macmini/

onsdag, juni 29, 2005  
Blogger Mats said...

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

torsdag, juni 30, 2005  
Blogger Mats said...

Sant nok...kanskje en harddisk til ettertanke? Time will show!

torsdag, juni 30, 2005  

Legg inn en kommentar

<< Home